星期三, 11月 15, 2006

宇宙超人


六十年代的漫畫「宇宙超人」, 個樣有D似「彩虹化身俠」! Eric君話這本係日本漫畫的中文版, 當時都係‘老番’居多, 我最記得係睇 望月三喜也 的AJ同七金剛, 用印刷上的「藍纸」印製, 「藍纸」其實係正式印刷前的試版, 有冇人重擁有這種藍色嘅公仔書呀?

6 則留言:

地球先鋒號 說...

Kenny, This comic nearly 30 years b4....but Japan just reproduce again recently....Total 2 books!
I bought it !

地球先鋒號 說...

Kenny, if u want to buy above two books, I will tell u how.........

Eric (地球先鋒號 is my nickname )
klchan38@yahoo.com.hk

Wong Kenny 說...

How to buy the books?

地球先鋒號 說...

book from Japan

地球先鋒號 說...

我都仲有擁有其它這種藍色嘅公仔書!如七金剛, JA...五毛子版本

flow 說...

噢 很懷念五角錢藍印公仔書呢 這個宇宙超人是一峰大二 早期的作品 收藏在跑車的車頭內...

喜歡他那種獨有的氣氛...

我印象很依稀記得在太空船內有兩個船員坐著,突然椅背從後給外星人鑽穿了...像是超人吉田的 你記得這畫面嗎?